Gereglementeerde gezondheidszorgberoepen in België

De informatie in dit deel van de website schetst een beeld van het gezondheidszorgsysteem in België: de kenmerken, de actoren in de gezondheidszorg, de regelgeving, uw rechten als patiënt,…

In België kan u uw zorgaanbieder vrij kiezen. Daardoor heeft u rechtstreeks toegang tot specialistische zorg of tot een ziekenhuis. U kan ook steeds een second opinion vragen of van zorgaanbieder veranderen. Gezondheidszorgvoorzieningen zijn bovendien vrij toegankelijk en ruim beschikbaar.

Artsen beschikken in België over therapeutische en diagnostische vrijheid. Zij kunnen, in samenspraak met de patiënt, beslissen over de meest aangewezen behandeling.
Het Belgische gezondheidszorgsysteem biedt een ruim aanbod van zorgaanbieder, zowel in aantal, geografische spreiding als in verscheidenheid.

Op deze website vindt u een overzicht van de zorgaanbieders in België. Deze website voorziet geen informatie over langdurige zorg en hulp bij routinetaken (want deze zijn niet opgenomen in de Europese richtlijn 2011/24/EU).

LIJST VAN DE GEREGLEMENTEERDE GEZONDHEIDSZORGBEROEPEN IN BELGIË:

Daarnaast zijn ook 4 niet-conventionele praktijken gereglementeerd in België

Ga terug