2 artsen gespecialiseerd in cardiologie

Hôpitaux Iris Sud
Arbeitsort: Ixelles
Stellenart: Festanstellung Freelance
Kategorie: Facharzt / Fachärztin

Zurück

Iris Ziekenhuizen Zuid (IZZ) werft aan voor de afdeling geneeskunde 2 artsen gespecialiseerd in cardiologie op zelfstandige basis.

De Iris Ziekenhuizen Zuid (IZZ) maken deel uit van de groep van Brusselse openbare ziekenhuizen en van het CHORUS-netwerk: het grootste ziekenhuisnetwerk in België. Dit netwerk bestaat uit 7 ziekenhuizen (Erasmus, Chirec, UVC Brugmann, UMC Sint-Pieter, Iris Ziekenhuizen Zuid, UKZKF en Instituut Jules Bordet), verspreid over het Brussels Gewest, die op hun beurt in 3 subgroepen gegroepeerd zijn:

Academische ziekenhuizen: Erasmus / UKZKF/ Jules Bordet Instituut
Universitaire ziekenhuizen: UMC Sint-Pieter / UVC Brugmann
Algemene ziekenhuizen: Iris Ziekenhuizen Zuid / Chirec
IZZ maakt sinds begin oktober 2021 deel uit van het nieuwe CHORUS-netwerk, waarin het samen met CHIREC een bevoorrechte plaats bekleedt.  Dit is een belangrijke stap in de positionering van IZZ op de kaart van de Brusselse ziekenhuizen en in de ontplooiing van nieuwe samenwerkingsprojecten. Doel van het netwerk is patiënten gecoördineerde ziekenhuiszorg van steeds hogere kwaliteit en toegankelijkheid zonder discriminatie te bieden, door de daartoe noodzakelijke samenwerkingen tot stand te brengen. De verankering van IZZ in dit ruime netwerk verzekert de continuïteit van het buurtziekenhuis met meerdere campussen in de Brusselse ziekenhuisomgeving.  

De samenwerking in de subgroep met CHIREC doet geen afbreuk aan de onafhankelijkheid van IZZ noch aan zijn status van openbaar ziekenhuis.

Onze strategische pijlers

Eind 2021 hebben de beheersorganen van IZZ een nieuw herstructureringsplan van de medische activiteit (PRAM genaamd) over de 4 campussen goedgekeurd. Dit plan geeft een duidelijk zicht op onze plaats als acuut ziekenhuis in de stad. Het bevestigt onze wil om iedereen, via verschillende toegangspoorten, eenvoudig toegang te geven tot een basis- en lokaal zorgaanbod en, tegelijkertijd, uitstekende geneeskunde aan te bieden. Het PRAM richt zich op intramurale zorgepisodes door de nadruk te leggen op 6 meer specifieke en gecentraliseerde polen (verdeeld over de 3 acute campussen).

Tegelijkertijd wil IZZ door middel van Change Management verandering brengen in de positionering en managementstijl van het ziekenhuis en van het bestuur (Participatief – Agile – Innovatief).  

IZZ is een buurtziekenhuis, verspreid over 4 campussen, met een zorgaanbod dat zo goed als alle pathologieën behandelt:

Joseph Bracops (Anderlecht)
Molière-Longchamp (Vorst)
Etterbeek-Elsene (Elsene)
Baron-Lambert (Etterbeek)
Al deze vestigingen zijn campussen voor acute zorg met uitzondering van Baron Lambert met enkel algemene diensten en een polikliniek.

Onze zorgregio: Anderlecht, Sint-Gillis, Vorst, Ukkel, Elsene, Etterbeek, Oudergem, Bosvoorde, Dilbeek, Drogenbos.  In totaal ongeveer 500.000 personen.

IZZ DAT IS

550 erkende ziekenhuisbedden
2.500 medewerkers, waaronder 980 verpleegkundigen, 200 paramedici en 310 artsen
Ongeveer 40.000 hospitalisaties en opnames in dagheelkunde  
370.000 consultaties (zonder paramedische consultaties en dispensarium)
De dienst cardiologie van Iris Ziekenhuizen Zuid

De dienst cardiologie bestaat momenteel uit een team van 15 cardiologen, verdeeld over 4 campussen.

Dit is een dienst voor algemene, niet-invasieve cardiologie (voornamelijk consultaties voor het beheer van verschillende cardiovasculaire risicofactoren, coronaire aandoeningen, cardio-oncologie, hartfalen, ritmologie met implantatie van pacemakers en defibrillators door vaatchirurgen en controle door onze cardiologen).

Er zijn ook mogelijkheden tot samenwerking met een centrum voor invasieve cardiologie (coronaire angiografie, ritmologie) en beschikbaarheden voor de ontwikkeling van sportcardiologie en een kliniek voor amyloïdose.

Technische handelingen en beschikbare apparatuur: echografie (transthoracaal, transoesofageaal, 3D (en binnenkort 4D), Dobutamine-stress, inspanning, vasculair (met name Duplexscan van de halsvaten), Holter, MAPA, inspanningstests, Tilt-test, controle van pacemakers en defibrillators, myocardiale scans (in samenwerking met Isotopen), coronaire CT en cardiale MRI (in samenwerking met Radiologie).

WIJ ZOEKEN

Twee artsen gespecialiseerd in algemene cardiologie, met specifieke vaardigheden in multimodale cardiale beeldvorming, ritmologie, invasieve cardiologie, hartfalen en sportcardiologie.
U werkt 8/10e of meer (te bespreken).
Uw activiteit zal bestaan uit consultaties, supervisie van de hospitalisatie-afdeling en technische handelingen evenals deelname aan de oproepbare wachtdiensten, aan de weekendrondes op de afdeling en eventueel aan de wachtdiensten op de dienst intensieve zorgen.
Zonder afbreuk te doen aan de rol van de stagebegeleider hebt u tijdens de wachtdiensten gezag over de aan u verbonden artsen in opleiding en geneeskundestudenten. U neemt ook deel aan de opleiding en controle van deze artsen.


WIJ BIEDEN U

Een overeenkomst als zelfstandige voor onbepaalde duur.
Een zeer aantrekkelijk loon. De activiteit van de dienst cardiologie is ‘gepoold’, wat zorgt voor stabiliteit in de verloning en betaalde verlofdagen
30 dagen betaald verlof en 10 dagen wetenschappelijk verlof per jaar (op een basis van 10/10e en naar rato van het contractuele aantal activiteitsblokken en het aantal bij IZZ gepresteerde maanden), gedekt door uw variabele en vaste pooldelen.
Een verzekering die de burgerlijke beroepsaansprakelijkheid van de artsen dekt voor alle medische handelingen die in de instelling worden gesteld.
Voorkeurstarieven in alle ziekenhuizen van het IRIS-netwerk.
Een gevarieerde en boeiende functie in een stimulerende en dynamische werkomgeving.
De mogelijkheid om een specifieke activiteit op te richten en te ontwikkelen op basis van uw bijzondere interessegebieden.
Een gemoedelijke werksfeer in een hecht team.
De mogelijkheid tot bevordering tot de graad van adjunct vanaf het 10e jaar dat u het diploma geneeskunde hebt behaald.


TERMIJN VOOR ONTVANGST VAN DE SOLLICITATIES: niet bepaald.

INDIENSTTREDING: te bepalen.

MEER INFO? Neem contact op met Dr. Adriana PAVELESCU, diensthoofd cardiologie, Marconistraat 142 te 1190 Brussel of  [email protected].

INTERESSE? Stuur uw sollicitatiebrief en cv naar Dr. Adriana PAVELESCU, diensthoofd cardiologie, Marconistraat 142 te 1190 Brussel of per e-mail aan [email protected] (met kopie aan [email protected]).

Zurück

Rue Baron Lambert 38
1040 Bruxelles
Ihr Ansprechpartner
Service Recrutement

Zurück